background image
tefaf maastricht
mrt07

TEFAF MAASTRICHT

De TEFAF Maastricht is ongetwijfeld één van de grootste en meest toonaangevende kunstbeurzen van de wereld. De beurs presenteert bijna alle kunstdisciplines. Schilderijen, sculpturen, sieraden en verzamelobjecten: bijna alles is te bewonderen van 10 tot 19 maart in het MECC Maastricht. Dit jaar heeft TEFAF Maastricht iets te vieren. Het is namelijk de dertigste editie van de beurs. Op deze dertigste editie zullen maar liefst 270 internationale standhouders hun kunst laten zien en verkopen.

Ook voor dit jaar heeft de TEFAF Maastricht weer zeer bijzondere stukken naar het MECC gekregen.
In de stand van Galerie Canesso is een zelfportret van Wallerant Vaillant te bewonderen, een zuid Nederlandse schilder die bekend staat als één van de eerste beoefenaars van de mezzotint. Ben Janssens Oriental presenteert veelal kunst uit Azië en heeft onder andere een uniek bronzen wijn vat uit China die stamt uit de 5e eeuw. Dit zijn nog meer twee van de talloze unieke stukken die de TEFAF Maastricht haar bezoekers te bieden heeft.

Maastricht en haar bedrijven doen er alles aan om de bezoekers van de TEFAF zich het zo comfortabel mogelijk te maken. Maastricht Aachen airport heeft uitgebreid met onder andere meer parkeerruimtes voor de private jets van de TEFAF Maastricht bezoekers. Ook de toeristische sector van Maastricht doet er alles aan om de bezoekers een warm welkom te bezorgen. Hotels zetten shuttle services in en bereiden zich voor op de grote toestroom van bezoekers.

Ook Hotel Crowne Plaza Maastricht zal haar gasten een shuttle service aanbieden. Naast de shuttle service die elke twintig minuten naar het MECC zal rijden, zal er ook een auto met chauffeur zijn die de gasten van Crowne Plaza Maastricht naar de gewenste locatie zal brengen. Naast deze service zal er in de bar van het hotel salads- , smoothies- en coffee- to go worden verkocht om zo de bezoekers te voorzien van arbeidsvitamines.

Ook in de historische binnenstad zullen allerlei activiteiten georganiseerd gaan worden rondom de TEFAF Maastricht. Zo zijn er in de musea’s bijzondere tentoonstellingen die vaak tegen gereduceerde inkomprijzen te bezoeken zijn. Ook zijn er theater- en dansvoorstellingen in onder andere het Theater aan het Vrijthof en AINSI.

Namens Crowne Plaza Maastricht wensen wij iedereen een succesvolle beurs!

Hieronder vindt u een sfeerimpressie van TEFAF 2016:

Carnaval in Maastricht
feb22

CARNAVAL IN MAASTRICHT 2017:

Kom Carnaval in Maastricht vieren, de Carnavalsstad van Nederland!

Maastricht staat bekend als de carnavalsstad van Nederland (al denken de mensen in Brabant hier anders over) en van 26 februari tot 28 februari is de officiële viering hiervan. Heel Maastricht kleurt dan rood, geel en groen en in de binnenstad is het één groot feest. Waarschijnlijk is de Carnaval in Maastricht met haar vele tradities net iets anders dan dat je het kent. Wat is nou Vastelaovend, wie zijn de Zaate Hermeniekes en wanneer moet je waar zijn tijdens het carnaval in Maastricht dit jaar? Wij brengen je op de hoogte!

Vastelaovend in Mestreech
Vastelaovend is de Maastrichtse naam voor carnaval. Vrij vertaald betekend Vastelaovend in Mestreech dus Carnaval in Maastricht. Afwijkend van de steden en dorpen in Brabant krijgt Maastricht geen andere naam met carnaval. Den Bosch veranderd bijvoorbeeld in Oeteldonk maar de inwoners van Maastricht noemen hun stad ook tijdens Carnaval gewoon Mestreech. De Carnaval in Maastricht start, zoals gewoonlijk, op de elfde van de elfde en eindigt op dinsdag 28 februari met het aflaten van het Mooswief.

mooswief maastrichtDe start van het Carnavalsweekend
De carnaval in Maastricht begint traditioneel met het ophalen van de Stadsprins, waar de prins om 15:11 de sleutel van de stad ontvangt. Op carnavalszondag volgt het ritueel dat het Mooswief ( zie foto) wordt gehesen. Zij houdt een oogje op een “propele Vastelaovend”. Het Mooswief is van oudsher de naam die gegeven werd aan een groenteverkoopster. Zij wordt geëerd tijdens Carnaval met een kranslegging, geen krans van bloemen maar van verse groenten. Bij de start van de Carnaval in Maastricht zal het Momus-kanon op het Vrijthof om 12:11, 11 keer afgeschoten worden als startsein voor de vastelaovend.

De optochten
Bij carnaval horen natuurlijk ook parades. In Maastricht zijn er meerdere optochten. Op zondag begint om 13:33 de grote optocht die door de gehele binnenstad van Maastricht zal trekken. Op maandag is er de kleurrijke familie optocht die zal starten om 14:22 in de wijk Wijck. Ook kom je het gehele weekend de Zaate Hermeniekes tegen in de stad. Deze mooi aangeklede en versierde groepen lopen, al muziek makend, door de gehele stad. Op dinsdag is het Zaate Hermeniekes concours om 14:11 op het Vrijthof. Hierbij spelen alle Zaate Hermeniekes voor een vakkundige jury en zullen alle groepen de eerste prijs krijgen.

De afsluiting van Carnaval in Maastricht
Ter afsluiting van het Carnaval in Maastricht wordt om 24:00 op dinsdagavond het Mooswief weer omlaag gehaald. Dit is het moment dat de Carnaval in Maastricht officieel afgelopen is. Dit betekend niet dat iedereen hun carnavalsoutfit weer opbergt voor het volgende jaar want in vele dorpen en steden in België zullen er de rest van de week nog optochten zijn. In plaatsen als Heers en Uikhoven zullen er op 1 maart nog optochten plaatsvinden en in onder andere Bilzen zelfs het weekend er op volgend.

Dus wilt u Carnaval eens op een andere manier vieren en zien waarom de Maastrichtenaren Maastricht de mooiste carnavalsstad van Nederland vinden? Kom dan van 26 tot 28 februari aansluiten in de Maastrichtse polonaise en geniet van Carnaval in Maastricht!

Logeert u bij ons tijdens het Carnaval? Vraag onze collega’s naar alle tips en gebeurtenissen tijdens het carnaval en zij wijzen u naar de carnavals hotspot van Maastricht. Tijdens het carnavalsweekend zal er in Restaurant de Mangerie een ‘good gevölde telleure’ worden geserveerd met keuze uit drie gerechten voor maar €11,11.

feb13

De Maastrichtse vlaai:

5 Maastrichtse bakkers, 5 bekende Maastrichtenaren, 1 heerlijke vlaai!

Vijf bekende Maastrichtenaren hebben in samenwerking met vijf toonaangevende Maastrichtse bakkers hun favoriete vlaai gekozen. Samen maken de vijf verschillende smaakvolle vlaaien de Maastrichtse vlaai. Loop nu de Maastrichtse vlaai route en haal bij de vijf verschillende bakkers hun stuk vlaai om de gehele Maastrichtse vlaai compleet te krijgen.

De bekende Maastrichtenaren die meewerken aan dit smaakvolle concept van Maastricht Marketing en fooddesigner Annelies Hermsen zijn Andre Rieu, Fabrizio, Tom Dumoulin, Cecile Narinx en burgemeester Annemarie Penn- te Strake.

De Maastrichtse burgemeester koos in samenwerking met Patisserie Royale voor de Zwarte pruimenvlaai en vergelijkt haar keuze met een warme zoete donkere herfst in Maastricht. Zanger Fabrizio koos voor de Appelvlaai van Bakkerij Souren en vergelijkt de Appelvlaai met een zachtere versie van het Italiaanse Dolce. Wielrenner Tom Dumoulin moet vanwege zijn sportieve achtergrond zijn lichaam in vorm houden maar wanneer hij zondigt doet hij dit graag met de Kersenvlaai van de Bisschopsmolen. Andre Rieu ontvangt zijn gasten graag met een kop koffie maar dan niet met een koekje maar met een royaal stuk Limburgse vlaai. Zijn favoriete stuk is de Kruisbessenschuimvlaai van Bakker Peter Lemmens. Bakkerij Hermans serveert de Rijstevlaai en dit voelt als thuiskomen voor Cecile Narinx, Journaliste en oud- deelneemster van Wie is de Mol. De keuzes van deze vijf duo’s maken samen de Maastrichtse vlaai.

Maastrichtse vlaai

Bij de VVV Maastricht aan de kleine straat 1 en bij de 5 deelnemende bakkers kun je de speciale Maastricht vlaai dozen en het vlaaiboekje kopen. In dit boekje staan 2 wandelroutes, een korte van 1,5 uur een een langere van 2,5 uur. De wandelroutes voeren langs de vele mooiste straatjes die Maastricht kent, historische gebouwen en andere verrassende plekken.

In deze route vindt u ook alle deelnemende bakkerijen. Bij elke bakkerij kunt u het stuk vlaai kopen die de bakker samen met de bekende Maastrichtenaar heeft uitgekozen. Wanneer u alle vijf bakkerijen heeft gepasseerd en overal het stuk vlaai heeft aangekocht dan heeft u de Maastrichtse vlaai compleet.

 

Wanneer u bij ons in het hotel verblijft kunt u onze collega’s aan de receptie vragen naar de snelste weg naar de VVV of een van de deelnemende bakkerijen zodat u uw Maastrichtse vlaai compleet kunt maken. Voor meer informatie over de vlaaien, de bekende Maastrichtenaren en de wandelroutes kunt u naar de website van Maastricht Vlaai.

Let op: de wandelroutes zijn beschikbaar van dinsdag t/m zondag. Op zondag is Bakkerij Souren gesloten, dan kunt u een extra punt van de andere vlaaien kiezen om uw Maastrichtse vlaai compleet te maken.

 

jul29

IRONMAN MAASTRICHT 2016:

3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km hardlopen!

Vorig jaar kwam IRONMAN voor de eerste keer naar Maastricht en op 31 juli 2016 komt IRONMAN terug! Een parcours van 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en vervolgens nog eens 42 km hardlopen. Alle indivuele onderdelen al een hele prestatie, maar tijdens IRONMAN alles in één parcours!  Uithoudingsvermogen is dus een must tijdens dit loodzware parcours. Start én finish in het centrum van Maastricht.

Om de topatleten zo fit, sterk én healty mogelijk te laten starten aan IRONMAN serveren wij een extra koolhydraat-rijk ontbijt vanaf 05:30. Er is niet alleen aan de sporters gedacht maar wij vinden dat supporten ook een hele klus is. Vandaar dat wij een speciaal menu in onze bar serveren voor de toeschouwers en voor de supporters een speciale SUPPORTERS CARE PACKAGE hebben samengesteld.

Toeschouwers hebben bij ons de kans om de deelnemers al in de vroege ochtend te komen aanmoedigen tijdens het eerste onderdeel van de triathlon: 3,8 km zwemmen. De deelnemers komen namelijk 2 keer langs het hotel gezwommen.

Wat een werkelijke topprestatie gaan de vele deelnemers a.s. zondag 31 juli weer presteren. Namens Crowne Plaza Maastricht wensen wij alle deelnemers veel succes en bij deze alvast: CHAPEAU!

Hieronder alvast een kleine impressie van IRONMAN MAASTRICHT 2016:

 

apr15

Maastricht gaat samenwerken met Brussels Airlines (goedkopere tarieven voor bezoekers congressen)

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines gaat per 1 mei een samenwerking aan met de stad Maastricht.

In de praktijk betekent dit dat deelnemers en bezoekers van internationale congressen in het MECC goedkopere vliegtickets kunnen aanschaffen. Dat maakt Maastricht als congresstad extra aantrekkelijk. De samenwerking is het resultaat van onderhandelingen tussen het Maastricht Convention Bureau, MECC Maastricht en Brussels Airlines.
In België bestaat het concept al langer, maar Maastricht is nu ook als eerste én enige congresstad van Nederland aangesloten.

Congresorganisatoren kunnen vanaf 1 mei voordelige tarieven aanbieden aan deelnemers en hun medereizigers die vliegen met Brussels Airlines en de andere carriers van de Lufthansa Group met bestemming Maastricht en regio. Andere voordelen zijn het eenvoudige boekingssysteem en een betrokken account managementteam en één aanspreekpunt bij Brussels Airlines voor de verschillende carriers van de Lufthansa Group.

Voor de regio Maastricht is deze samenwerking van groot belang. ‘Congresseren in onze stad wordt dankzij deze samenwerking nog aantrekkelijker. Maastricht zet daarmee een mooie stap om ook in 2016 de beste congreslocatie van het land te zijn,’* aldus John Aarts, wethouder economie van de gemeente Maastricht.

Brussels Airlines maakt deel uit van de Lufthansa Group waar naast Brussels Airlines ook Lufthansa, Swiss, Austrian en Eurowings bij aangesloten zijn.

dec28

Het is weer tijd voor oliebollen! Het einde van het jaar is in zicht en dan is het weer tijd voor een eeuwenoude traditie: oliebollen. Wilt u dit jaar zelf aan de slag gaan? Dan hebben wij speciaal voor u een heerlijk recept van onze chef. Bekijk snel hoe u zelf deze heerlijke oliebollen kunt maken! Lees verder…

nov09

In samenwerking met Peter Slegers presenteert Crowne Plaza Maastricht een vernissage: ‘Zicht op Maastricht’. Peter Slegers heeft zich flink laten inspireren door de meest bourgondische stad van Nederland: Maastricht. Zijn visie op Maastricht laat de kunstenaar op een hele bijzondere manier zien in zijn kunstwerken. Van deze kunstwerken wordt een vernissage samengesteld. Crowne Plaza Maastricht presenteert deze tentoonstelling graag aan alle geïnteresseerde. De tentoonstelling is te zien vanaf 11 december. U bent van harte welkom deze vernissage te komen bewonderen! Mocht u kennis willen maken met de kunstenaar, dan is dit mogelijk. Zijn atelier bevindt zich op 2 minuten loopafstand van het hotel.

Locatie: Crowne Plaza Hotel Maastricht

Adres: Ruiterij 1, 6221 EW Maastricht

Kunstenaar: Peter Slegers

Websitewww.peterslegers.nl

 

sep01

Onlangs is onze website compleet vernieuwd en verfrist. De website is helemaal up-to-date en volledig responsive voor mobiele apparaten. Er zijn nu nog meer foto’s beschikbaar en maar liefst in 4 talen. Waar we vooral trots op zijn is dat het vanaf nu ook mogelijk is om iedere dag uw vragen te stellen in de live chat, een van onze medewerkers zal u dan te woord staan. Ook zullen we iedere week een nieuwe update plaatsen op onze blog en zal onze nieuwsbrief in één lijn lopen met de website.

sep01

Crowne Plaza Maastricht Instagram Contest:

maak een foto en win een overnachting

Met de lancering van de nieuwe website heeft Crowne Plaza Maastricht  een Instagram campagne. Creatieve gasten en huis-tuin-en-keuken-fotografen kunnen mee doen aan deze Instagram Contest en maken daar mee kans op een gratis overnachting voor 2 personen inclusief ontbijt. Hou de Crowne Plaza Maastricht heeft ook een eigen Instagram-profiel.

Lees verder…

aug25

€2.500,- voor goede doel

Met ‘t Preuvenemint nog in het vooruitzicht kijken de initiatiefnemers Maastricht Culinair, Les Tables en VVV/Maastricht Marketing samen met alle deelnemers trots terug op een wel zeer succesvolle editie en een traditie die na 6 jaar ook niet meer weg te denken is op de culinaire agenda van Maastricht. Bij de 22 deelnemende restaurants zijn in totaal ruim 5.500 ‘Maastricht aan Tafel’ menu’s geserveerd. Een recordaantal sinds de start in augustus 2009. Ook het jongere zusje Maastricht aan de Bar vertoont een boost met een ruime verdubbeling in aantal borrels & bites! Deze editie heeft daarnaast nogmaals aangetoond dat het initiatief niet alleen bij de Maastrichtenaar, maar ver over de (stads)grenzen bekend en geliefd is. Steeds meer gasten uit België, Duitsland en de rest van Nederland schuiven maar al te graag aan tafel en aan de bar tijdens deze smaakvolle 14 dagen in Maastricht.

Winnaars: La Chine & Stichting Stillen Armen

Restaurant La Chine ontving vandaag uit handen van de organisatie de titel ‘Beste van Maastricht aan Tafel 2015’. Daarnaast werd naar aanleiding van twee edities Maastricht aan Tafel en aan de Bar een totaal bedrag van € 2.500,- overhandigd aan Stichting Stille Armen Maastricht.

In aanwezigheid van Harrie Beaumont (Maastricht Culinair), Didier Thomassen en Ilya Willems (Les Tables), Theo Coenegracht (Horeca Nederland afdeling Maastricht/Heuvelland), Rita Bartels (Stichting Stille Armen Maastricht) en Janne Baetsen (VVV/Maastricht Marketing) is de wisseltrofee van Koninklijke Horeca Nederland, Maastricht/Heuvelland en het embleem ‘Het Beste van Maastricht aan Tafel 2015’ overhandigd aan Lily en Jane Choy, eigenaren restaurant La Chine. Een onafhankelijk vakjury/panel van ‘Mystery Guests’ toetste ook dit jaar zowel tijdens de wintereditie als afgelopen zomereditie élk restaurant op o.a. gastvrijheid, kwaliteit/prijs verhouding, service en het (creatief) promoten/neerzetten van Maastricht aan Tafel en het goede doel Stichting Stille Armen Maastricht. Dit alles natuurlijk in lijn met de identiteit van het desbetreffende restaurant. Restaurant La Chine scoorde het hoogste tijdens beide edities en mag zich met trots ‘Het beste van Maastricht aan Tafel 2015’ noemen. Naast La Chine kwamen wederom restaurant De Mangerie, Il y a, Pakhoes en Wijnrestaurant mes amis in de top 5 terecht.

Maastricht aan Tafel 2016
wintereditie: 17 t/m 31 januari
zomereditie:  7 t/m 21 augustus
www.maastrichtaantafel.nl