background image
romantisch sinterklaascadeau
nov16

De decembermaand staat weer voor de deur en Sinterklaas en zijn zwarte Pieten staan weer te popelen om in Nederland iedereen blij te maken met prachtige cadeaus en snoepgoed. Crowne Plaza Maastricht helpt de Sint graag een handje mee en heeft de ideale tip voor een romantische Sinterklaascadeau.

Elk jaar moet Sinterklaas samen met de vele hulp sinten weer op zoek naar de leukste cadeaus. Een bestuurbare auto voor je kleine neefje, een pop voor je nichtje, een stropdas voor oom Hans en een badhanddoek voor tante Ria. Maar sommige mensen verdienen net iets meer en maak je pas echt blij met een romantisch sinterklaascadeau, bijvoorbeeld je vrouw, vriendin of die ene dame waar je al tijden een oogje op hebt. Lees verder…

hotspots van maastricht
nov16

Maastricht is door de website Zoover uitgeroepen tot de leukste stad voor een stedentrip in Nederland. Graag zou het team van Crowne Plaza Maastricht zijn lezers opnieuw duidelijk maken wat deze historische stad aan de Maas te bieden heeft. Zoals u misschien al weet vertellen wij in de Hotspots van Maastricht welke plekjes u tijdens uw verblijf in ‘Mestreech’ zeker niet wilt missen. Vanwege het brede assortiment aan unieke winkels, bourgondische eetgelegenheden en monumentale gebouwen volgt hier alweer het derde deel van de Hotspots van Maastricht.

Lees verder…

40 jaar hotel maastricht
okt18

40 jaar Hotel Maastricht, 40 jaar een begrip in Limburg.

Afgelopen 27 september 2017 was het precies 40 jaar geleden dat Hotel Maastricht haar eerste gast heeft mogen verwelkomen. Ondanks dat het hotel vanaf september geopend was voor gasten, is de officiële opening pas op 2 december geweest. De officiële opening werd gedaan door directeur van het nationale bureau van toerisme Dhr. J. Strijkers en de Mestreechter Geis in vorm van Marriëtte Janssens. Ook toenmalig burgemeester Dhr. Minis was aanwezig en ontving uit handen van de toenmalig hotel directeur Dhr. B. Wesly een beeldje voor de bevordering van het toerisme in Maastricht.

Lees verder…

autoloze zondag
sep05

Op zondag 10 september 2017 is het autoloze zondag in de binnenstad van Maastricht. Dit betekent dat Hotel Crowne Plaza Maastricht niet bereikbaar is per auto tussen 11:00 en 19:00.
De Q- park 1992 onder het hotel is wél bereikbaar via de publieke ingang. De publieke ingang van de Q- park is te bereiken via het adres: Plein 25 6221 JP, Maastricht. Wanneer u uw auto heeft geparkeerd kunt u ‘gewoon’ via de hotel ingang in de Q-Park garage uw weg naar het hotel vinden.

Vragen over de bereikbaarheid van ons hotel tijdens autoloze zondag? Bel gerust naar 043- 3509191.

De autoloze zondag is onderdeel van Het Parcours: de opening van het culturele seizoen in Maastricht. Op diverse plekken in de binnenstad van Maastricht vinden sprankelende optredens en verschillende activiteiten plaats. Er zijn onder andere optredens van Danny Vera op de Maaskade, Volle Petaj op de Boschstraat en Offbeat bij de Muziekgieterij.

hotspots van maastricht
aug30

Maastricht is door de website Zoover uitgeroepen tot de leukste stad voor een stedentrip in Nederland. Wij als team van Crowne Plaza Maastricht zijn het hier natuurlijk volkomen mee eens. Maar wat maakt Maastricht nu zo leuk? In de Hotspots van Maastricht vertellen wij u graag alle mooie plekjes van onze stad. Sommigen zijn wereldberoemd maar er zijn nog veel meer verborgen hoogtepunten in de Bourgondische hoofdstad van Nederland te vinden. Wij geven u weer een kijkje in de schatkamer die Maastricht heet met ‘deil twie’ van de Hotspots van Maastricht. Lees verder…

Noorderbrug Maastricht
aug07

Van 7 tot 21 augustus zal de Noorderbrug in Maastricht afgesloten zijn vanwege werkzaamheden. Het verkeerd in en rondom de stad zal hier ernstige hinder aan ondervinden. Wij helpen u, samen met Maastricht bereikbaar, graag op weg en hopen op deze manier dat u zonder al te veel moeilijkheden ons hotel gaat bereiken.

Komt u met de auto naar Maastricht? Probeer de spits te mijden en houd rekening met extra reistijd. Maastricht bereikbaar heeft een ‘slimme kaart’ ontworpen waarbij u de actuele verkeersdrukte kunt checken. Op deze kaart staan ook de omleidings- en adviesroutes.

KLIK HIER VOOR DE SLIMME KAART

Een andere optie om in Maastricht te komen is het openbaar vervoer. Plan uw reis via 9292OV. Vanaf het centraal station is het nog een wandeling van 10 minuten naar Hotel Crowne Plaza dat gevestigd is aan de Maas.

Voor meer informatie over de sluiting van de Noorderburg, alternatieve routes en de laatste updates verwijzen wij u graag door naar de website van Maastricht bereikbaar.

 

 

 

 

Fietsen in Limburg
jul20

Op een actieve manier het landschap van Limburg verkennen? Per tweewieler geniet u uitermate van de heuvelachtige omgeving en de prachtige dorpjes rondom Maastricht. Vanaf een kleine twintig minuten fietsen verlaat u ons hotel in de levendige binnenstad voor het groene rustgevende landschap van Limburg. Fietsen in Limburg: uitermate genieten!

Zuid- Limburg is de fietsregio per uitstek en is onder andere het decor van één van ‘s Nederlands meest aansprekende wielerwedstrijden: De Amstel Gold Race. Ook voor de recreatieve fietser heeft Limburg veel te bieden. De vele fietsroutes voeren langs de mooiste landschappen, kastelen, pittoreske dorpjes en natuurlijk terrasjes waar u onder het genot van een verfrissend drankje kunt uitrusten tijdens het fietsen in Limburg.


uitzicht fietsen in limburg
Fietsen in Limburg

Uniek voor Nederland zijn de vele heuvels die Limburg rijk is met als uitschieter het hoogste punt van Nederland de Vaalserberg (321 m.). De heuvels geven een prachtig uitzicht over de streek en bieden voor elk niveau fietser prachtige fietspaden. Één van de bekendste heuvels, de St. Pietersberg, vindt u al op twintig minuten fietsen van hotel Crowne Plaza. Eenmaal aangekomen bij de St. Pietersberg kunt u genieten van het uitzicht over de ENCI groeve: een prachtige groeve waar tot voor kort kalksteen werd gewonnen. Via de Jekervallei fietst u zo de grens van België en Nederland over naar het Belgische plaatsje Kanne met als eyecatcher kasteel Neercanne.

Voor de iets meer ervaren fietser is een ritje naar het drielandenpunt een aanrader. Via een route van ongeveer twee uur fietst u via Cadier en Keer, Margraten, Mechelen en Gulpen naar Vaals. Onderweg op deze route vindt u vele unieke plekken zoals de Amerikaanse militaire begraafplaats, de Gulpener Bierbrouwerij, de Gulpenerberg, het Vijlenerbos en tot slot het drielandenpunt op de Vaalserberg.

De route: Het parelsnoer van het buitengoed Geul en Maas brengt u van Maastricht via vele bezienswaardigheden (parels) naar Valkenburg. De twaalf kilometer lange route gaat onder andere door Rothem, Meerssen, Houthem en als eindstation Valkenburg. Enkele bezienswaardigheden die u onderweg tegenkomt zijn het Proosdijpark, natuurgebied de Dellen en kasteel St. Gerlach. Tot slot eindigt de route in Valkenburg dat aan de Cauberg ligt.


Fietsen in Limburg is voor ieder niveau fietser een plezier: of u nou van een kort tochtje naar de St. Pietersberg houdt of van een tocht door de hele provincie op de website van VVV zuid- Limburg vindt u tal van fietsroutes. Deze en ook andere routes zijn ook te verkrijgen bij ons hotel aan de receptie.

Op zoek naar een plek om een (elektrische) fiets te huren? Hotel Crowne Plaza Maastricht verhuurt zowel normale als elektrische fietsen. Ons team aan de receptie zet graag een fiets voor u klaar en wijst u weg naar de leukste hotspots. Vraag bij het reserveren van uw hotelkamer naar de mogelijkheden of stuur een mail naar info@cpmaastricht.nl.

andre rieu op het vrijthof
jun27

Traditiegetrouw staat Maastricht tijdens de maand juli in teken van André Rieu

Zoals André Hazes gelinkt wordt met de stad Amsterdam, men bij Guus Meeuwis denkt aan Brabant en de Achterhoek in één adem genoemd wordt met Bennie Jolink, zo gaat André Rieu hand in hand met Maastricht. Niet alleen is de violist en orkestleider geboren en woonachtig in Maastricht, ook staat hij traditiegetrouw elke zomer op het Vrijthof met zijn orkest. Al meer dan 10 jaar verzorgd André Rieu de zomeravondconcerten op het plein midden in de historische binnenstad van de hoofdstad van Limburg.

Dit jaar zijn de concerten in het tweede, derde en vierde weekend van juli. En ook dit jaar verwacht de stad Maastricht weer bezoekers vanuit alle werelddelen. Samen met zijn Johann Strauss Orchestra zal Rieu zijn fans weer laten mee deinzen op prachtige muziekstukken. André Rieu, die ook wel de king of  waltz wordt genoemd, zal weer vele klassieke stukken ten gehore brengen maar ook zullen er verrassende uitstapjes gedaan worden naar modernere stijlen. Ook weet Rieu zijn gasten elk jaar weer te verassen met gastoptredens, zo was vorig jaar Lou Bega te gast die samen met het gehele orkest en Rieu zijn hit Mambo No.5 ten gehore bracht.


andre rieu op het vrijthof

André Rieu dinerbuffet bij Restaurant de Mangerie

Net als vorig jaar serveert Restaurant de Mangerie een heerlijk dinerbuffet tijdens de concertdagen van André Rieu. Vanaf 18:00 zal het buffet worden geserveerd en de kosten van het buffet zijn €39,50 per persoon. Het buffet biedt ruim keuze aan diverse vis, vlees en vegetarische gerechten. Dit alles zal worden afgesloten met een dessertbuffet.

De complete invulling van het buffet vindt u hier: André Rieu dinerbuffet 2017

Reserveren? Dat kan telefonisch via +31 (0)43 350 91 71 of per mail op: info@cpmaastricht.nl 


Concerten met internationale allure

Net als voorgaande jaren verwacht de Gemeente Maastricht ontzettende drukte in het centrum van de stad. De geschiedenis leert dat fans vanuit meer dan 70 verschillende landen hun weg weten te vinden naar Maastricht. Vanwege de drukte raden wij u aan om op tijd naar het Vrijthof te gaan. Het voorprogramma start om 20:00, het concert start om 21:00 en zal duren tot ongeveer 00:15.

Tijdens de afgelopen edities waren de weergoden ons gunstig gezind. Hier gaan we ook dit jaar van uit maar mocht er regen voorspelt zijn verzorgd de organisatie poncho’s . Paraplu’s zijn tijdens het concert niet toegestaan.

Ook het verkeer in en rondom Maastricht zal zeer druk worden tijdens de concertdagen. Om uw reis naar Maastricht vlekkeloos te laten verlopen raden wij u aan om de volgende website voor uw vertrek te raadplegen voor omleidingen, files of wegwerkzaamheden. TomTom Routeplanner.


Ontmoet ons in de Bar & Lounge Le Club d’ Artagnan

Na het concert nog even nagenieten met een ‘slaapmutsje’? Wij ontmoeten u graag in onze hotelbar; Bar & Lounge Le Club d’ Artagnan . Nog even nagenieten met een goed glas en wij horen graag hoe u uw avond beleeft heeft. De barmannen van Le Club d’ Artagnan schenken u graag een glas wijn in of verzorgen een vers getapt biertje terwijl u nog na geniet van uw avond. Ook overdag kunt u hier terecht voor een kopje koffie met Limburgse vlaai of een heerlijke cocktail op het terras.


Wij vertellen u graag onze geheimpjes

Kortgeleden schreven wij al een blog over de Hotspots van Maastricht, die u HIER kunt teruglezen, maar natuurlijk heeft Maastricht nog veel meer bekende en minder bekende plekjes die een bezoek waard zijn. Ons team aan de receptie wijst u graag de weg dus bezoek ze aan de balie en zij wijzen u graag naar alle mooie plekjes van de stad.

Heeft u voor uw bezoek nog vragen? Neem gerust contact met ons op via +31 (0)43 350 91 71 of per mail op: info@cpmaastricht.nl 

hotspots van maastricht
mei03

Maastricht is door de website Zoover uitgeroepen tot de leukste stad voor een stedentrip in Nederland. Natuurlijk wisten wij dit al jaren maar toch zijn wij als Maastrichts hotel heel trots op deze benoeming. Om dit te vieren én om de toekomstige bezoekers van de stad een weg te wijzen naar de bekende, maar ook naar de minder bekende hotspots van Maastricht zal Crowne Plaza in deze serie periodiek enkele hotspots van Maastricht uitlichten. Welke unieke winkels in Maastricht moet je bezoeken? Waar kun je het beste een steak eten? Welke monumentale gebouwen moet je gezien hebben? Wij vertellen het u allemaal! Vandaag deel ein!


Boekhandel Dohotspots van maastrichtminicanen

Boeken? Die koop je toch gewoon online? Nou, mooi niet! Als je er van houdt om op een unieke locatie op zoek te gaan naar een goed boek dan is boekhandel Dominicanen in Maastricht een echte aanrader. Zo maak je van het kopen van een boek een echt avontuur.

De boekhandel is gevestigd in één van de hotspots van Maastricht: de Dominicanenkerk. Het Gotische kerkgebouw is van binnen net zo indrukwekkend als van buiten en is bij een bezoek aan Maastricht zeker het fotograferen waard. Ongeveer 200 jaar geleden verloor de kerk haar sacrale functie en sinds 2006 biedt het onderdak aan de boekhandel. De boekhandel heeft een breed en diep assortiment publieksboeken en boeken voor professionals.

Naast de boekhandel kun je in de kerk ook terecht voor een heerlijke kop koffie bij de befaamde keten Coffeelovers. De Coffeelovers in de Domincanenkerk is door Tripadvisor verkozen tot nummer 1 locatie in Maastricht voor je kopje koffie, cappuccino of thee.


Café in de Karkol

cafe krakolMaastricht is natuurlijk een prachtige stad om te gaan winkelen of cultuur te snuiven maar de stad staat natuurlijk ook bekend om zijn Bourgondische stijl. Heb je tussen het winkelen of wandelen door de straatjes van Maastricht zin gekregen in een lekker biertje? Dan is Café in de Karkol één van de vele gelegenheden waar je terecht kunt.

In 2016 werd het café door Misset Nederland verkozen tot beste café van Nederland. Hiervoor stonden ze al enkele jaren in de top 10 van de verkiezing. Het is dus zeker de moeite waard om hier te gaan genieten van een biertje, wijntje of een kop koffie.


Catwalk Maastricht

Iedere laatste zaterdag van de maand is er het evenement Catwalk Maastricht. Tijdens dit evenement vinden er bij de winkelcentra’s Entre Deux en Mosae Forum modeshows plaats. De fashion liefhebber kan inspiratie op doen want grote merken en ontwerpers presenteren tijdens Catwalk de nieuwste trends.

Merken, ontwerpers en winkels die mee doen aan dit mode evenement zijn onder andere The Sting, Mango, Calvin Klein, Hans Anders en Esprit. Catwalk is één van de modieuze hotspots van Maastricht.


ENCI Groevuitzicht ENCIe

Sinds 1926 wint de Eerste Nederlandse Cement Industrie (ENCI) kalksteen uit de kalksteengroeve bij de Sint Pietersberg. Dit is de grondstof voor verschillende soorten cement. In deze groeve, die bekend staat als de ENCI groeve, kan tot 2018 kalksteen gewonnen worden. Hierna zal de winning stoppen en samen met Natuurmonumenten heeft de stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI een inrichtingsplan gemaakt voor de groeve.

Begin april is de groeve geopend voor publiek en kan men via de gangenstelsels van de groeve en de speciaal ontworpen trap genieten van een wandeling door het natuurgebied. Dit is dus één van de nieuwste hotspots van Maastricht. Ook is er een spectaculair uitzichtplatform waar men 360 graden rond kan kijken naar de natuurrijke omgeving en de 40 meter lager gelegen groeve.

Om tijdens uw wandeling voorzien te zijn van alle informatie over de groeve kunt u de NatuurRoutes app downloaden van Natuurmonumenten.