background image
mrt05

TEFAF 2018

TEFAF Maastricht is ongetwijfeld één van de grootste en meest toonaangevende kunstbeurzen van de wereld. 270  prestigieuze dealers uit zo’n 20 verschillende landen zullen zich vestigen in het  MECC Maastricht. Van de 270 kunsthandelaren zullen dit jaar 16 exposanten voor het eerst hun aanbod aan het publiek tentoonstellen.  De beurs is een etalage voor de beste kunstwerken die momenteel op de markt zijn. Schilderijen, sculpturen, sieraden en verzamelobjecten: bijna alles is te bewonderen in Maastricht van 10 tot 18 maart.

Door de enorme populariteit is er voor dit jaar besloten om het aantal dagen van de beurs te verlengen met 1 dag. Twee dagen voor de officiële opening van het grote publiek gaan de deuren al open voor een beperkte groep genodigden. Op donderdag 8 maart is er van 10:00 tot 19:00 uur een ‘Early Access Day’  waar ongeveer 5.000 genodigden worden verwacht. Op vrijdag 9 maart vindt van 11:00 tot 19:00 uur de ‘Preview Day’ plaats voor genodigden. Hier worden circa 7.000 gasten verwacht.

Het MECC zal verdeeld worden over negen secties die verspreid liggen over 100.000 vierkante meter. Er worden in totaal 35.000 objecten te koop aangeboden die door circa 75.000 bezoekers bezichtigd zullen worden. Ook is er voor alle TEFAF bezoekers een shuttle service beschikbaar die onder andere langs hotel Crowne Plaza Maastricht rijdt. Deze zal dagelijks van 9 maart tot en met 18 maart tussen 10:00 en 12:30 én tussen 14:00 en 19:30 naar het MECC rijden. Daarnaast zijn er twee auto’s met chauffeur beschikbaar die de gasten van Crowne Plaza Maastricht naar de TEFAF brengen.

Ook zullen er in de historische binnenstad van Maastricht allerlei activiteiten georganiseerd gaan worden rondom de TEFAF Maastricht. Zo zijn er in musea bijzondere tentoonstellingen die vaak tegen gereduceerde tarieven te bezoeken zijn. Ook zijn er theater- en dansvoorstellingen in onder andere het Theater aan het Vrijthof en AINSI.

Voor meer informatie over TEFAF, de openingstijden, exposanten en de kaartverkoop kunt u terecht op de officiële website van TEFAF

Namens Crowne Plaza Maastricht wensen wij iedereen een succesvolle beurs!

Hieronder vindt u een sfeerimpressie van TEFAF 2017:

Carnaval in Maastricht
jan24

CARNAVAL IN MAASTRICHT 2018:

Alaaf! Alaaf! Alaaf!

Ieder jaar weer wordt Carnaval in Maastricht weer groots gevierd door al zijn bezoekers. Maastricht staat  niet voor niets bekend als dé carnavalsstad van Nederland. Van 11 t/m 13 februari kleurt heel Maastricht weer volledig in de traditionele kleuren van vasteloavend: ‘Roed, Geel en Greun’.  Tegenwoordig wordt Carnaval al veel eerder gevierd, zo begint het feest vaak al op de donderdag of vrijdag voor carnaval. De officiële opening van het carnavalsseizoen is zelfs al op de 11e van de 11e.  Maar waarom vieren we Carnaval eigenlijk? Hoe is het ooit ontstaan? En wat houdt zo’n Prins Carnaval nu precies in? In dit blog krijgt u antwoord op deze, en een hele hoop andere, vragen. Lees verder…

romantisch sinterklaascadeau
nov16

De decembermaand staat weer voor de deur en Sinterklaas en zijn zwarte Pieten staan weer te popelen om in Nederland iedereen blij te maken met prachtige cadeaus en snoepgoed. Crowne Plaza Maastricht helpt de Sint graag een handje mee en heeft de ideale tip voor een romantische Sinterklaascadeau.

Elk jaar moet Sinterklaas samen met de vele hulp sinten weer op zoek naar de leukste cadeaus. Een bestuurbare auto voor je kleine neefje, een pop voor je nichtje, een stropdas voor oom Hans en een badhanddoek voor tante Ria. Maar sommige mensen verdienen net iets meer en maak je pas echt blij met een romantisch sinterklaascadeau, bijvoorbeeld je vrouw, vriendin of die ene dame waar je al tijden een oogje op hebt. Lees verder…

hotspots van maastricht
nov16

Maastricht is door de website Zoover uitgeroepen tot de leukste stad voor een stedentrip in Nederland. Graag zou het team van Crowne Plaza Maastricht zijn lezers opnieuw duidelijk maken wat deze historische stad aan de Maas te bieden heeft. Zoals u misschien al weet vertellen wij in de Hotspots van Maastricht welke plekjes u tijdens uw verblijf in ‘Mestreech’ zeker niet wilt missen. Vanwege het brede assortiment aan unieke winkels, bourgondische eetgelegenheden en monumentale gebouwen volgt hier alweer het derde deel van de Hotspots van Maastricht.

Lees verder…

40 jaar hotel maastricht
okt18

40 jaar Hotel Maastricht, 40 jaar een begrip in Limburg.

Afgelopen 27 september 2017 was het precies 40 jaar geleden dat Hotel Maastricht haar eerste gast heeft mogen verwelkomen. Ondanks dat het hotel vanaf september geopend was voor gasten, is de officiële opening pas op 2 december geweest. De officiële opening werd gedaan door directeur van het nationale bureau van toerisme Dhr. J. Strijkers en de Mestreechter Geis in vorm van Marriëtte Janssens. Ook toenmalig burgemeester Dhr. Minis was aanwezig en ontving uit handen van de toenmalig hotel directeur Dhr. B. Wesly een beeldje voor de bevordering van het toerisme in Maastricht.

Lees verder…

autoloze zondag
sep05

Op zondag 10 september 2017 is het autoloze zondag in de binnenstad van Maastricht. Dit betekent dat Hotel Crowne Plaza Maastricht niet bereikbaar is per auto tussen 11:00 en 19:00.
De Q- park 1992 onder het hotel is wél bereikbaar via de publieke ingang. De publieke ingang van de Q- park is te bereiken via het adres: Plein 25 6221 JP, Maastricht. Wanneer u uw auto heeft geparkeerd kunt u ‘gewoon’ via de hotel ingang in de Q-Park garage uw weg naar het hotel vinden.

Vragen over de bereikbaarheid van ons hotel tijdens autoloze zondag? Bel gerust naar 043- 3509191.

De autoloze zondag is onderdeel van Het Parcours: de opening van het culturele seizoen in Maastricht. Op diverse plekken in de binnenstad van Maastricht vinden sprankelende optredens en verschillende activiteiten plaats. Er zijn onder andere optredens van Danny Vera op de Maaskade, Volle Petaj op de Boschstraat en Offbeat bij de Muziekgieterij.

hotspots van maastricht
aug30

Maastricht is door de website Zoover uitgeroepen tot de leukste stad voor een stedentrip in Nederland. Wij als team van Crowne Plaza Maastricht zijn het hier natuurlijk volkomen mee eens. Maar wat maakt Maastricht nu zo leuk? In de Hotspots van Maastricht vertellen wij u graag alle mooie plekjes van onze stad. Sommigen zijn wereldberoemd maar er zijn nog veel meer verborgen hoogtepunten in de Bourgondische hoofdstad van Nederland te vinden. Wij geven u weer een kijkje in de schatkamer die Maastricht heet met ‘deil twie’ van de Hotspots van Maastricht. Lees verder…

Noorderbrug Maastricht
aug07

Van 7 tot 21 augustus zal de Noorderbrug in Maastricht afgesloten zijn vanwege werkzaamheden. Het verkeerd in en rondom de stad zal hier ernstige hinder aan ondervinden. Wij helpen u, samen met Maastricht bereikbaar, graag op weg en hopen op deze manier dat u zonder al te veel moeilijkheden ons hotel gaat bereiken.

Komt u met de auto naar Maastricht? Probeer de spits te mijden en houd rekening met extra reistijd. Maastricht bereikbaar heeft een ‘slimme kaart’ ontworpen waarbij u de actuele verkeersdrukte kunt checken. Op deze kaart staan ook de omleidings- en adviesroutes.

KLIK HIER VOOR DE SLIMME KAART

Een andere optie om in Maastricht te komen is het openbaar vervoer. Plan uw reis via 9292OV. Vanaf het centraal station is het nog een wandeling van 10 minuten naar Hotel Crowne Plaza dat gevestigd is aan de Maas.

Voor meer informatie over de sluiting van de Noorderburg, alternatieve routes en de laatste updates verwijzen wij u graag door naar de website van Maastricht bereikbaar.

 

 

 

 

Fietsen in Limburg
jul20

Op een actieve manier het landschap van Limburg verkennen? Per tweewieler geniet u uitermate van de heuvelachtige omgeving en de prachtige dorpjes rondom Maastricht. Vanaf een kleine twintig minuten fietsen verlaat u ons hotel in de levendige binnenstad voor het groene rustgevende landschap van Limburg. Fietsen in Limburg: uitermate genieten!

Zuid- Limburg is de fietsregio per uitstek en is onder andere het decor van één van ‘s Nederlands meest aansprekende wielerwedstrijden: De Amstel Gold Race. Ook voor de recreatieve fietser heeft Limburg veel te bieden. De vele fietsroutes voeren langs de mooiste landschappen, kastelen, pittoreske dorpjes en natuurlijk terrasjes waar u onder het genot van een verfrissend drankje kunt uitrusten tijdens het fietsen in Limburg.


uitzicht fietsen in limburg
Fietsen in Limburg

Uniek voor Nederland zijn de vele heuvels die Limburg rijk is met als uitschieter het hoogste punt van Nederland de Vaalserberg (321 m.). De heuvels geven een prachtig uitzicht over de streek en bieden voor elk niveau fietser prachtige fietspaden. Één van de bekendste heuvels, de St. Pietersberg, vindt u al op twintig minuten fietsen van hotel Crowne Plaza. Eenmaal aangekomen bij de St. Pietersberg kunt u genieten van het uitzicht over de ENCI groeve: een prachtige groeve waar tot voor kort kalksteen werd gewonnen. Via de Jekervallei fietst u zo de grens van België en Nederland over naar het Belgische plaatsje Kanne met als eyecatcher kasteel Neercanne.

Voor de iets meer ervaren fietser is een ritje naar het drielandenpunt een aanrader. Via een route van ongeveer twee uur fietst u via Cadier en Keer, Margraten, Mechelen en Gulpen naar Vaals. Onderweg op deze route vindt u vele unieke plekken zoals de Amerikaanse militaire begraafplaats, de Gulpener Bierbrouwerij, de Gulpenerberg, het Vijlenerbos en tot slot het drielandenpunt op de Vaalserberg.

De route: Het parelsnoer van het buitengoed Geul en Maas brengt u van Maastricht via vele bezienswaardigheden (parels) naar Valkenburg. De twaalf kilometer lange route gaat onder andere door Rothem, Meerssen, Houthem en als eindstation Valkenburg. Enkele bezienswaardigheden die u onderweg tegenkomt zijn het Proosdijpark, natuurgebied de Dellen en kasteel St. Gerlach. Tot slot eindigt de route in Valkenburg dat aan de Cauberg ligt.


Fietsen in Limburg is voor ieder niveau fietser een plezier: of u nou van een kort tochtje naar de St. Pietersberg houdt of van een tocht door de hele provincie op de website van VVV zuid- Limburg vindt u tal van fietsroutes. Deze en ook andere routes zijn ook te verkrijgen bij ons hotel aan de receptie.

Op zoek naar een plek om een (elektrische) fiets te huren? Hotel Crowne Plaza Maastricht verhuurt zowel normale als elektrische fietsen. Ons team aan de receptie zet graag een fiets voor u klaar en wijst u weg naar de leukste hotspots. Vraag bij het reserveren van uw hotelkamer naar de mogelijkheden of stuur een mail naar info@cpmaastricht.nl.

CROWNE PLAZA MAASTRICHT

Zonder enige twijfel is Maastricht de meest bourgondische stad van het land. Crowne Plaza Maastricht is een hotel prachtig gelegen aan de Maas. Het biedt een perfecte uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door de historische binnenstad van Maastricht met haar luxe boetieks, chique restaurants en sfeervolle terrasjes.

INSTAGRAM

Beste Prijs Garantie