background image
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

DRIEKONINGSTOET MAASTRICHT

januari 5 @ 17:00 - 18:30

driekoningen

Driekoningen is een christelijke feestdag die jaarlijks op 6 januari gevierd wordt. Tijdens Driekoningen wordt de Bijbelse gebeurtenis herdacht waarbij de ‘Wijzen uit het oosten’, ook wel de drie koningen genoemd, de Koning der Joden gaan zoeken na het zien van een opgaande ster. Hierbij kwamen zij uit in Bethlehem waar zij Jezus, de pasgeboren koning der Joden, vonden.

De drie wijzen kwamen Jezus van Nazareth vereren na zijn geboorte door middel van 3 geschenken. Iedere wijze gaf zijn eigen geschenk. De Jonge Afrikaanse Casper met een leeftijd van 20 schonk Jezus mirre. Melchior, een 40 jarige blanke Europeaan schonk goud aan het pasgeboren kerstkindje. Als laatste gaf Balthasar, een 60 jarige zwarte man, wierook aan Jezus van Nazareth. Volgens de eerste officiële Nederlandstalige Bijbelvertaling hebben de 3 wijze mirre, goud en wierook geschonken omdat juist dit destijds in Azië de kostbaarste geschenken waren.

5 januari wordt er in Maastricht om 17:00 een Driekoningenstoet gehouden ter verering van deze gebeurtenis. De drie wijzen trekken door de straten van Maasricht, zittend op hun ezels, gevolgd door diverse muzikanten, schapen en herders. In deze tocht zijn zij op zoek naar de pasgeboren Jezus van Nazareth, liggend in zijn kribbe. Zij brengen hierbij ook de 3 symbolische geschenken van goud, mirre en wierook.

De driekoningenstoet zal plaatsvinden vanaf het Onze Lieve Vrouwenplein, waarbij zij de volgende route zullen lopen:

  • Graanmarkt
  • Stokstraat
  • Vissersmaas
  • Maastrichter Brugstraat
  • Kersenmarkt
  • Wolfstraat

Vervolgens zal vanuit de Wolfstraat de stoet weer eindigen op het Onze Lieve Vrouwenplein waar de drie wijzen hun gaven aan het kerstkind zullen aanbieden. Vervolgens zal het evenement afsluiten met enkele kerstliederen.

Gegevens

Datum:
januari 5
Tijd:
17:00 - 18:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

Sint pieterstraat 2
Sint Pieterstraat 2
Maastricht, 6211 JW Nederland
+ Google Maps

CROWNE PLAZA MAASTRICHT

Zonder enige twijfel is Maastricht de meest bourgondische stad van het land. Crowne Plaza Maastricht is een hotel prachtig gelegen aan de Maas. Het biedt een perfecte uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door de historische binnenstad van Maastricht met haar luxe boetieks, chique restaurants en sfeervolle terrasjes.

INSTAGRAM

Beste Prijs Garantie